gdzie ubezpieczyć auto?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • giboon1989
    Classic
    • 2010
    • 31

gdzie ubezpieczyć auto?

Zamieszczone przez bartweg
    bo to właśnie brud na aucie, przesuwany przez szczotki po lakierze robi największą szkodę, same szczotki są dużo mniej szkodliwe
    Na pewno umycie auta ograniczy straty ale tylko zmniejszy obraz tragedii. Koncowki szczotek obracaja sie z duza predkoscia, do tego szczotki wykonane sa z tworzywa sztucznego, koncowki z czasem sie rozdwajaja i robia sie szorstkie. Stacje benzynowe nie spiesza sie niestety z wymiana szczotek bo to pewnie nie jest tanie.
    Najgorsze zniszczenia sa zawsze na ostrych zalamaniach elementow, np na poczatku dachu szczotki po systematycznym myciu potrafia zedrzec lakier do blachy.
    Zamieszczone przez bartweg
    Myjnia samoobsługowa też nie jest dla mnie idealnym rozwiązaniem, bo jeszcze nigdy nie udało mi się na takiej myjni umyć auta tak dokładnie jakbym chciał, zawsze jak auto wyschnie dostrzegam pominięte miejsca
    Myjka wysokocisnieniowa nigdy auta sie nie domyje. Dlatego nie ma sensu meczyc lakieru i np splukiwac brud trzymajac lance blisko karoserii. Proponowal bym traktowac myjke wysokocisnieniowa jako narzedzie do pozbycia sie piachu i blota z auta. Zawsze po takim myciu na aucie pozostanie szary nalot. Tak na prawde jedyny sposob to gabka.
    Chociaz z drugiej strony zawsze po wyjechaniu z myjki mozna stanac na boku i delikatnie przetrzec auto miesista, duza mikrofibra - na pewno lepsze rozwiazanie niz automat.
    Inna opcja to podjechac na myjke rano lub wieczorem jak jest maly ruch i umyc auto gabka - warto porozmawiac z gosciem pilnujacym sprzetu zeby nikt nie robil z tego faktu problemow.
  • granacik
    Ambiente
    • 2009
    • 249

gdzie ubezpieczyć auto?

Witajcie,

Zbliża mi się termin płatności składki za pełen pakiet OC+AC+NW dla auta którym jeździ żona. Czy ktoś z Was ubezpieczał samochód w AXA albo Link4? Chodzi mi o podejście do klienta w chwili powstania jakiejś szkody. Poprzednie auto miałem ubezpieczone w AXA, samochód żony jest w Link4 ale podczas tego okresu na szczęście nie musieliśmy zgłaszać żadnej szkody. Obecnie Link 4 chce ok. 1500 zł, AXA ok. 1330 zł za rok

PZU odstawiam na bok ze względu na wysoką cenę, Wartę dyskwalifikuje zła opinia, którą powtórzyło mi 2 znajomych i sam również parę razy czytałem opinie typu "jak najdalej od Warty" poza tym pamiętam jak latem gdzieś w Polsce były wichury i zerwało komuś na wsi dach z domu. Rozżalony właściciel opowiadał jak to Warta gdzie był ubezpieczony wyznaczyła termin wizyty rzeczoznawcy za miesiąc od powstania szkody. Właściciel mógł w tym czasie jedynie patrzeć jak pada mu deszcz do środka... mimo, że to inny typ ubezpieczenia to złe wrażenie zostaje.

pozdrawiam

Komentarz

• Bialy
      Rider
      • 2009
      • 306

Też przymierzam się do AXA. Za OC+AC wychodzi 1000zł bez wkładu własnego. Tylko muszę porozmawiać telefonicznie bo nie wiem czy jest jakaś różnica jak ja jestem pierwszy w dowodzie a jak ojciec (z uwagi na zwyżkę za wiek). Kolega zgłaszał szkodę i bez problemu wypłacili z AC w AXA. Także chwali i poleca

Komentarz

• granacik
        Ambiente
        • 2009
        • 249

Bialy, niech Ci przez telefon wycenią, ja kiedyś wyliczyłem składkę na stronie Link4 samodzielnie i niestety wyszło mniej niż w rzeczywistości było do zapłacenia, nie wszystko zawsze "odklikasz"

Komentarz

• radekb
          Ambiente
          • 2007
          • 134

Witam. Stwierdziłem, że napiszę coś od siebie. Ja mam pełen pakiet w Hestii. Miałem już do czynienia z kilkoma ubezpieczalniami (LIINK4, PZU, CTU, UNIQUA etc) i póki co Hestia jest bezkonkurencyjna. Dwa tygodnie po odebraniu samochodu z salonu kamień rozbił mi przednią szybę. Wyjeżdżałem akurat z Warszawy do Trójmiasta. Zadzwoniłem na infolinię, odebrała bardzo miła babeczka i po przedstawieniu sytuacji powiedziała, że jeśli pojadę do salonu na wymianę szyby i koszt wymiany nie przekroczy 5000 zł oni, czyli ubezpieczalnia nie przysyła swojego rzeczoznawcy. Tak więc tego samego dnia pojechałem do salonu. Salon potwierdził w ubezpieczalni przyjęcie szkody i następnego dnia wyjechałem z nową szybką. Bezproblemowo i bez jakichkolwiek formalności. Pozdrawiam.
          Była: Octavia II RS BWA 268KM/350nM
          Jest: Golf VII GTI Performance 242KM/356nM (prezent od fabryki)

Komentarz

• lukasz3112
            RS
            • 2008
            • 3607

ja osobiście AXA mogę polecić. Sam mam wszystkie auta tutaj ubezpieczone. Drugą sprawą jest że tutaj pracuję także z ewentualnymi wypłatami nie ma problemu
            Jak by ktoś chciał aby policzyć składkę to niech poda wszystkie dane i zobaczymy co sie uda zrobić
            pozdrowionka
            Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• aro_40
              RS
              • 2007
              • 1529
              • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

a ja ubezpiexczyłem sie w tym roku w AVIVA, maja 50% zniżki na OC i wszyła całkeim atrakcyjna kwota wbrew p[ozorom
              If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• maxpaynemm
                RS
                • 2008
                • 1764
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Jeśli ktoś z Was chciałby się ubezpieczyć w Hestii to zapraszam do mnie na wyliczenie składki

Piszcie na GG lub priv:

1. Kod pocztowy.
                2. Wiek właściciela i współwłaściciela.
                3. Od kiedy prawo jazdy.
                4. Pojemność.
                5. Rok produkcji.
                6. Marka i model.
                7. Wartość rynkowa auta (mniejwięcej).
                8. Posiadane zniżki za bezszkodowość na OC i AC.

Postaram się wyliczyć Wam jak najlepszą ofertę w Hestii
                Pomagam w załatwieniu formalności

UWAGA!! Odpisuję dopiero po godz. 20:00. Niestety praca

ZAPRASZAM!!
                Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• granacik
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 249

No dobra, padło na AXA, zobaczymy

Komentarz

• mobil
                    Ambiente
                    • 2009
                    • 139

taniej nie znajdziecie jak ubezpieczenia w Mbanku poprzez stronę internetową. Miałem 2 razy wykupiona polisę TU Benefia. zero problemów z odszkodowaniem 3 razy z AC bezgotówkowo warsztat. Szkody były drzwi do wymiany ktos na parkingu się wpasował. maska do wymiany konar spadł na maskę i ostatnio parkingówka przedni błotnik lusterko i zderzak. bez problemu, telefonicznie cały czas podgląd na stan realizacji szkody. Raty można płacic co miesiąc. trzeba mieć konto w mbanku. ja mam tylko do ubezpieczenia.
                    za primerke 2003 rok płaciłem za AC+OC+NW 170 zł co miesiąc. 30% zn za OC i 0% za AC w Ac 10 % udziału własnego. Ale jak się ma zaprzyjaxniony warsztat to w zasadzie przy likwidacji szkody wychodzi sie na 0.
                    http://emmu.pl
                    ----------------------------------------------------------
                    W końcu robi się to, co się lubi.

Komentarz

• aro_40
                      RS
                      • 2007
                      • 1529
                      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez mobil
                      taniej nie znajdziecie jak ubezpieczenia w Mbanku poprzez stronę internetową. Miałem 2 razy wykupiona polisę TU Benefia.
                      tak miałem ubezpieczoną O1 przez ostatnie 2 lata, a teraz AVIVA wyszła taniej
                      If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• Big
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 6389

Wysokośc składki to jedno, a traktowanie klienta podczas likwidacji szkody to zuoelnie co innego.
                        O ile jeśli chodzi o wys. składki można jeszcze szukać tańszego ubzepieczyciela o tyle jeśli chodzi o likwidacje szkody to wszędzie jest takie samo złodziejstwo
                        Każdy ubezpieczyciel podczas likwidacji szkody bedzie chciał przekręcić ubezpieczonego tak aby wypłacic jak najmniejsze odszkodowanie. Powszechna praktyka jest zaniżanie odszkodować, wypłacanie ich w kwocie netto, czy też nadużwanie tzw. szkody całkowitej. Naprawde patrząc na polską wolna amerykanke rynku ubezpieczeniowego trudno sie oprzeć wrażeniu, że klient nie ma żadnych praw Klient jest wazny tylko do momentu podpisaia umowy z tym lub innych ubezpieczycielem, później klient przestaje być klientem a zaczyna byc dojną krowa z której wyciagnie sie wszystko i liczy na jego nieznajomosc prawa.
                        Czarny Elegance

Komentarz

• mobil
                          Ambiente
                          • 2009
                          • 139

Są firmy które działają w imieniu klienta podczas bojów z ubezpieczalniami. płaci sie abonament 200 zł na rok. takie "ubezpieczenie od ubezpieczycieli".
                          http://emmu.pl
                          ----------------------------------------------------------
                          W końcu robi się to, co się lubi.

Komentarz

• KolinWawa
                            Rider
                            • 2009
                            • 278
                            • Octavia I (1U2)
                            • APK 2.0 MPI 115 KM
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja skorzystałem z usług AB PORT(broker) - AC(szyby oddzielnie)+OC+NNW+zastępczy samochód na 7 dni wyszło mnie 3X taniej niż u popularnych ubezpieczycieli. Jak się dowiadywałem to taki pakiet kosztowałby mnie ok 3-5 tys a tam znaleźli ofertę za 1 350 zeta. Polecam ich usługi Dodam, że zniżek nie mam praktycznie żadnych : 20% OC(na oświadczenie) , 0% AC

Komentarz

• suchy
                              Rider
                              • 2009
                              • 682

Zamieszczone przez mobil
                              Są firmy które działają w imieniu klienta podczas bojów z ubezpieczalniami. płaci sie abonament 200 zł na rok. takie "ubezpieczenie od ubezpieczycieli".
                              To już zakrawa na paranoję :shock:

Ja mam ubezpieczenie w Generali, tańszego dla siebie nie znalazłem.
                              Warto jest też sprawdzić u ubezpieczyciela u któego ammy np ubezpieczenie na życie, dom itp. bo często dają niezłe zniżki jak się kolejne ubezpieczenie u nich wykupi.
                              Było, minęło:
                              RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.

Komentarz

• paulob1
                                Rider
                                • 2008
                                • 470
                                • Octavia I (1U2)
                                • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Witam wszystkich.
                                Ja niedawno odnawiałem ubezpieczenie swojej O1(tour) w wersji More rok prod. 2008 i wybrałem mBank,a właściwie to z ich ofert jedną o nazwie mDirect.
                                Nie wiem czy ktoś z Was to ma,czy nie,ale za auto o wartości około(wg cennika niby) niecałe 40 tys zł zapłaciłem 1260 zeta na cały rok za oc+ac+nnw na 5000 zł + holowanie z autem zastępczym na 7 dni.
                                Szkody rozlicza Hestia i to do niej się dzwoni w razie jakiegokolwiek zdarzenia.Resztę można znaleźć na stronce mBanku. I jeszcze jedno:
                                moje zniżki to 60% oc i 40%ac - widocznie dlatego wyszło tak niedużo :lol:
                                Dodam tyle,że np generali (w salonie skody) policzyli na 1740 zeta a InterRisk(dawna Cigna-ubezpieczają MPK w Krakowie) wyszło 1700.O PZU nawet nie myślałem, bo wyszłoby chyba ponad 1900.

Komentarz

• jerzyk1118
                                  Classic
                                  • 2009
                                  • 9

Ja mam ubezpieczenie w link4 i nie narzekam, oprócz ubezpieczenia mam tam ubezpieczone szyby i musiałem już skorzystać z tego pakietu. Wymiana nastąpiła bezproblemowo i szybko. Z tego co się orientuje to w link4 jest w ogóle teraz promocja bodajże 20% taniej. Ile wogóle masz zniżek?

Komentarz

• pablo32
                                    Classic
                                    • 2008
                                    • 18

Czy ktoś miał problemy z TU Generali, bo powiem szczerze że się przymierzam do pakietowego ubezpieczenia, a różnica z PZU jest znaczna - około 1000,-zł!

Komentarz

• cartel1
                                      Ambiente
                                      • 2007
                                      • 249

Octe mam w PZU, takie wymagania miał leasingodawca. Corse mam w PZMocie ubezpieczoną, podobnie jak ojciec zafire. Ciekawą ofertę nam przedstawili plus kuponik na 100zł doz realizowania np. w stacji obsługi pojazdów, ostatnio za ten kupon wziąłem sobie żarówki phillips blue vision
                                      [center:a5df0a9dad]

[/center:a5df0a9dad]

Komentarz

• jimw
                                        Ambiente
                                        • 2009
                                        • 228

Ja również mam ubezpieczenie w PZMocie, poprzedni samochód też tam ubezpieczałem. Taniej dla siebie nic nie znalazłem. Dodam, że nie miałem żadnych problemów z realizacją szkody z AC - ktoś mi przetarł kawałek prawego przedniego błotnika i drzwi.

Kasę wypłacili, wystarczyło na naprawdę i coś więcej .

No i jak pisał przedmówca - kuponik w tym roku również otrzymałem.
                                        Jest:
                                        O2 FL RS, 2009 2.0 TDI CR, 190KM, 410Nm by SoftCar
                                        Była:
                                        O1 Tour 2006, 1.6 BFQ + LPG BRC Seq24
                                        O1 1998, 1.6 AEE + LPG

Komentarz

• Saszka
                                          Ambiente
                                          • 2005
                                          • 113

Zamieszczone przez pablo32
                                          Czy ktoś miał problemy z TU Generali, bo powiem szczerze że się przymierzam do pakietowego ubezpieczenia, a różnica z PZU jest znaczna - około 1000,-zł!
                                          Generali nie polecam w kontekście AC - nie ma u nich przewidzianej innej możliwości likwidacji szkody całkowitej (nie KR) jak "bierzesz wrak, a my wypłacamy resztę". Poza tą uwagą - było miło i (po pokonaniu przez likwidatora pewnych "zewnętrznych przeszkód" ;-) ) nawet szybko. Assistance działało b. sprawnie, tyle, że po powrocie dokładna lektura OWU wykazała możliwości o których konsultant na infolinii nie uważał za stosowne wspomnieć (wiem, wiem, trza było te OWU mieć pod ręką, albo się na pamięć nauczyć...). Aha, i taka śmiesznostka - przy przyjmowaniu zgłoszenia szkody, po pierwsze panienka przyjęła info, że szkodę zgłosić chcę, po czym... "to ktoś oddzwoni w przeciągu kilku godzin" tylko po to, żeby przyjąć formalne zgłoszenie :shock: i poinformować, że osoba która będzie szkodę likwidować, dopiero się odezwie do mnie, po drugie - ta druga, "przyjmująca właściwe zgłoszenie szkody", wypytała mnie bardzo dokładnie o informacje, które (z wyjątkiem miejsca pobytu pojazdu) przeczytałem jej z... polisy :szeroki_usmiech
                                          Pozdrawiam,

Saszka

Perfect Service by DobryGrześWawa

Komentarz

• jerzyk1118
                                            Classic
                                            • 2009
                                            • 9

Zainteresowałem się bardziej pakietem promocyjnym w link4, w wyniku czego wykupiłem OC+AC, zapłaciłem tylko za 10miesięcy, przy 60% zniżek wyszło mnie poniżej 900zł za rocznik 2003, co o tym myślicie?

Komentarz

• Jark7
                                              Elegance
                                              S_OCP Member
                                              • 2008
                                              • 777

Zamieszczone przez jerzyk1118
                                              co o tym myślicie?
                                              Co jest warte dane towarzystwo ubezpieczeniowe wychodzi dopiero przy likwidacji szkody.
                                              Jak mówili przedmówcy najlepiej przed zakupem dokładnie poczytać OWU, żeby się potem nie obudzić z ręką w nocniku.
                                              Pozdrawiam
                                              Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
                                              Jark7
                                              było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• jerzyk1118
                                                Classic
                                                • 2009
                                                • 9

Zamieszczone przez Jark7
                                                Zamieszczone przez jerzyk1118
                                                co o tym myślicie?
                                                Co jest warte dane towarzystwo ubezpieczeniowe wychodzi dopiero przy likwidacji szkody.
                                                Jak mówili przedmówcy najlepiej przed zakupem dokładnie poczytać OWU, żeby się potem nie obudzić z ręką w nocniku.
                                                Pozdrawiam
                                                Właśnie przeczytałem OWU przy kupnie polisy, i mi pasują wszystkie warunki. To prawda różne towarzystwa mają różne wyłączenia. Trzeba się z nimi zapoznać po to, żeby potem w razie kolizji nie było zaskoczeń. Mi wszystkie warunki za taką cene bardzo pasują.

Komentarz

• Guguś
                                                  L&K
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2008
                                                  • 1212

Ja ubezpieczyłem w Allianz, sprawdzone, bo szkodę mi ukradli i kaską było dość szybko na koncie.
                                                  __________________________________

Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.

Komentarz

Pracuję...